O nama

Od polja do stola

Mi smo mala obiteljska vinarija sa vlastitim vinogradima, duge tradicije, peta generacija u obitelji Grgurević. Proizvodnja vrhunskog vinskog grožđa seže još od 19. stoljeća kada su prvi vinogradi bili zasađeni na vlastitom korijenu. Treba napomenuti da vinova loza za razliku od drugih kultura, iziskuje velike napore, puno ručnog ljudskog rada, puno truda i ljubavi prema prirodi, tradiciji i poštovanju vinove loze.

Od 2008. godine kao peta generacija, Anto Grgurević nastavlja obiteljsku tradiciju studirajući Vinarstvo i vinogradarstvo na Agronomskom Fakultetu u Zagrebu, te stječe naziv Magistra vinarstva i vinogradarstva, te uspješno nastavlja obiteljsku proizvodnju i oplemenjuje je stečenim znanjima, poštujući i struku i tradiciju.

Uz vinogradarstvo i vinarstvo veliku ljubav i trud ulažemo i u naše maslinike. Maslinici su stari preko 200 godina te se nalaze u istinskom dalmatinskom kršu površine 2.5 hektara sa 275 stabala autohtone sorte oblice, te 3 stabla sorte pastrice. Plodove maslina prerađujemo u vrhunska ekstra djevičanska maslinova ulja.

Nekoliko riječi o logu

Logo OPG Grgurević sastoji se iz dva osnovna dijela: kornjača (čančara) i motika.

Kornjače “čančare” su stalni stanovnici naših vinograda još od pamtivjeka. Iznimno smo ponosni što je upravo čančara jedan od osnovnih simbola našeg grba.

Motika treba predstavljati predan i težak rad. Rad bez kojeg bi dobivanje vrhunskog vina bilo nemoguće. Unutar motike nalaze se stilizirani grozd (kao plod predanog rada), i slovo “G” što ne treba posebno objašnjavati…

Proces proizvodnje

  1. Berba
  2. Prerada
  3. Fermentacija
  4. Dozrijevanje
  5. Punjenje u botilje

Ovdje iznimno možemo naglasiti način sadnje koji iziskuje krčenje neobrađenih površina, te izgradnju i obnovu tradicijski prepoznatljivih „međa“ koje predstavljaju spomenik ljudskoga rada. Poštujući prirodu i sami položaj osunčanih južnih pozicija Krivih njiva , pratimo razvoj i rast vinove loze proizvodeći vrhunsko vinsko grožđe, te ga potom pretvaramo u naše vrhunsko butik vino.

S ponosom možemo reći da naš vinograd sada ukupno ima više od 25 000 trsova, veličine 4 hektara s više od 5 kilometara suhozida koji je simbol ljudskog rada svih generacija Grgurević familije.

Također bi naglasili kako zbog ekstremne konfiguracije terena bilo kakva strojna proizvodnja ne dolazi u obzir, nego se isključivo oslanjamo na znanje koje se prenosi generacijama te vrijedne ruke svih članova našeg obiteljskog gospodarstva.

Danas uzgajamo ukupno sedam autohtonih sorata od kojih radimo bijela, narančasta, ružičasta, te crvena vina.
Iz naše obiteljske tradicije spasili smo od zaborava Varenik, koji se koristio kao dodatak jelima Mediterana preko 2000 godina, te ga uspješno plasirali na tržište.

20-25 tisuća botilja godišnje

KONTAKTIRAJTE NAS

Ukoliko želite obilazak naših vinograda, degustaciju vina ili se opustiti nakon cjelodnevnog posjeta otoku Pelješcu, ovo je prava lokacija za Vas.

MOBITEL

+385 91 880 7427

E-mail

anto.grgurevic@gmail.com

OPG Grgurević

PODACI

OPG ANTO GRGUREVIĆ
MIBPG: 226701
OIB: 09294375878
20246 JANJINA, Janjina 30